Lasihelmiä ja sikoja

Keskiviikkona aamu hämärsi tuhruisena, sataa ripotti. Kaiteemme reunassa urheasti liehuva, kuminauhalla, narulla ja laastarilla tukevasti kiinnitetty  Suomen lippu kannusti meidät kuitenkin taas liikkeelle.

elfhill-_1020521

Aamupäivän teemaksi tuli aivan yllättäen kaupan murros. Kävelimme ostoskatua poispäin turistikeskuksesta, Calellan vakituisten asukkaiden ostospaikoille. Ei tainnut olla ensimmäinen kerta, kun ihastelimme pienimuotoista, lämminhenkistä, lähituotannolta vahvasti tuoksuvaa kaupantekoa pienissä söpöissä liikkeissä ja kadulle aukeavissa myyntipaikoissa. Eiväthän nämä ole kuulleetkaan vielä, että vain iso kaupan yksikkö voi olla tehokas! Miten takapajuista. Vai romantisoimmeko lasihelmet oikeiksi ja aidoiksi helmiksi?

elfhill-_1020638elfhill-_1020532elfhill-_1020536elfhill-_1020588elfhill-_1020590elfhill-_1020604elfhill-_1020620

Toinenkin kaupan kysymys mietitytti: halpojen vaatteiden kauppa. Calellassa sattui olemaan tänään markkinapäivä – joka keskiviikko katu täyttyy myyntiteltoista muutaman korttelin mitalta, niin nytkin. Aivan järjetön määrä muutaman euron hintaisia vaatteita. Enimmäkseen rumia. Kuka niitä tarvitsee ja ostaa, kuka niitä tilaa ja miksi? Tämähän ei ole Calellalle ominaista, ei Espanjalle eikä edes Euroopalle. Näitä on joka paikassa. Eihän siinä ole mitään järkeä!

elfhill-_1020550elfhill-_1020564elfhill-_1020572elfhill-_1020562elfhill-_1020655elfhill-_1020646

Okei, okei – toiseksi viimeinen kuva ei ollut markkinoilta vaan Mangosta. Kaupasta, josta erilaisia ja persoonallisia vaatteita voi ostaa missä tahansa päin maailmaa, Calellan tapaisista suurkaupungeista. Erilaista vaatekauppaa kuin markkinakojujen vaatevuoret.

Ai niin tuo viimeinen – osto&myyntiliike, ”antiikkikauppa” tai romukauppa. Riippunee katsojasta ja siitä, mitä hakee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.